VvE Consultancy

Zowel bij nieuw op te richten als reeds bestaande verenigingen is vaak behoefte aan een deskundige die meedenkt, adviseert en begeleidt. Bent u ontwikkelaar en heeft u behoefte aan een VvE consultant die u een hoop werk uit handen neemt? Zeker tijdens de opstartfase moeten veel beslissingen worden genomen die van invloed zijn op de VvE. Wij zorgen altijd voor een advies op maat.

VvE Consultancy in het kort:

 • Keuze tussen meervoudige of enkelvoudige splitsing
 • Keuze tussen beheervereniging en/of een mandelig terrein
 • Verdeelsleutels versus toekomstig gebruik
 • Effecten ontwerp op toekomstig beheer
 • Technische begeleiding bij oplevering
 • Afstemming stakeholders
 • Opzet begroting en VvE-bijdrage
 • Organisatie eerste vergadering
 • Begeleiding startend bestuur
 • Opstellen MJOP of DMJOP
 • Begeleiding groot onderhoud
 • Mantelovereenkomsten

Onze aanpak

Onze aanpak bij VvE-beheer en consultancy kenmerkt zich door een grondige en doelgerichte benadering. Wij komen graag met ontwikkelaars in contact vóórdat de splitsingsakte bij de notaris is gepasseerd. De samenwerking start met het bekijken van de meest recente tekeningen. Op basis daarvan lopen we als het ware door het pand om te kijken hoe het gebouw in elkaar zit. Er is veel aandacht voor de gemeenschappelijke ruimten, zoals trappenhuizen, liften en een binnentuin, maar ook voor alle installaties. Wie hebben allemaal toegang tot welke ruimten? Welke gebruikersrechten gaan er gelden? De antwoorden op deze en andere relevante vragen worden als afspraken vastgelegd in de splitsingsakte.

Samen kijken naar de beste oplossing

Behalve het opstellen van de splitsingsakte, bekijken we uw specifieke situaties. Denk hierbij aan de structuur van splitsingen en ondersplitsingen als er bijvoorbeeld sprake is van meervoudig gebruik. Daarbij houden we de verschillende belangen van de eigenaars in het oog, wordt er gekeken naar een correcte kostenverdeling en welke nieuwe ontwikkelingen er zijn op bijvoorbeeld het gebied van verduurzaming. Kortom: geen detail wordt overgeslagen.

“Een vooraf goed doordachte VvE-structuur voegt ongekende waarde toe”

Investeer juist al tijdens de projectontwikkeling in consultancy

Wat het meest optimale moment is voor het structureren en inrichten van de VvE-organisatie bij nieuwbouwprojecten? Els Huurneman, VvE-consultant bij Newomij, is resoluut in haar antwoord: “Vanaf het moment dat het voorlopig ontwerp wordt gepresenteerd.” Een gesprek over het nut en vooral ook over de voordelen van VvE-consultancy voor vastgoedontwikkelaars tijdens de ontwikkelfase.

Newomij adviseert en begeleidt SAWA bij inrichting VvE

Wie SAWA noemt in Rotterdam, weet meteen waarover het gaat: het gezondste hoogbouwproject van Nederland, vrijwel volledig opgebouwd uit hout. Een prachtig, duurzaam initiatief van twee ambitieuze ontwikkelaars met een sociaal hart. Ze willen de samenleving verbeteren, winst maken heeft minder prioriteit. Newomij organiseert de structuur, inrichting en oprichting van de VvE.

Onze VvE consultants helpen u graag

Hasan Kazbogan

Accountmanager VvE Beheer
Hasan Kazbogan

Els Huurneman

Accountmanager VvE Beheer
Els Huurneman