
Verduurzamen appartementen Vredenvoorde Rijswijk
Binnenkort worden alle appartementen van gebouw Vredenvoorde (Van Vredenburchweg 649 t/m 967) verduurzaamd. Wij doen dit om de kwaliteit van de woningen te verbeteren. Voor u als bewoner leidt verduurzaming tot meer wooncomfort en besparing van de energiekosten. Op deze pagina vindt u meer informatie over het project.

Wat gaat er gebeuren?
In de appartementen gaan we de volgende veranderingen doorvoeren:
- Alle draaiende delen (deuren en ramen) worden vervangen, behalve de voordeur.
- Deuren worden voorzien van een driepuntssluiting.
- Er komt dubbele beglazing (HR++ glas) inclusief diverse ventilatieroosters.
- Alle balkonvloeren worden gecoat.
- Alle plafonds van de balkons worden geschilderd.
- Het plaatsen van CO2-gestuurde ventilatiezenders.
- Het reinigen van de algemene en individuele ventilatiekanalen.
Ook de gemeenschappelijke ruimtes worden verduurzaamd. Het gaat om:
- Het isoleren van het dak van de woontorens, de bergingsplafonds en de gevels.
- Vervanging van de dakventilatoren.

Wat betekent dit voor u als huurder?
Omdat uw woning – na de verduurzaming – beter is geïsoleerd, zult u minder energie gaan verbruiken. Bovendien ervaart u meer wooncomfort. De isolatie zorgt ervoor dat de woningen tochtvrij blijven en het geluid vanuit buiten gedempt wordt. De verduurzamingsmaatregelen worden volledig betaald door Newomij. De huurprijs wordt naar aanleiding van de investeringen ook niet verhoogd.
Overlast door werkzaamheden
Door alle werkzaamheden gaat u in en nabij uw appartement overlast ervaren. Denk aan geluidsoverlast, stof en werklieden in huis. Uiteraard doen we ons uiterste best om de overlast zo veel mogelijk te beperken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Smits Vastgoedzorg, Fris Ventitalietechniek en Van der Linden dakbedekkingsbedrijf. Zij hebben ruime ervaring in verduurzamingsprojecten.
Planning
De werkzaamheden starten in januari 2023 en zijn naar verwachting september 2023 afgerond. De detailplanning van de werkzaamheden kunt u inzien bij de huismeester. Naast het gehele werkschema treft u daar ook de dagplanning aan per appartement. Zo kunt precies zien waar en wanneer welke werkzaamheden plaatsvinden.
Blijf op de hoogte
Met de huurdersvereniging zijn afspraken gemaakt over hoe we u als huurder informeren over de verduurzaming. We informeren u op de volgende manieren:
- Via het grote informatiescherm in de centrale hal. Hierop ziet u de algemene informatie en updates.
- Via uw brievenbus. Hierin vindt u regelmatig post met praktische informatie over de verduurzaming, vanuit Newomij en vanuit Smits Vastgoedzorg.
- Op deze pagina, die regelmatig wordt vernieuwd.
- Letty van der Horst, de bewonersconsulent van Smits Vastgoedzorg, voor extra persoonlijke begeleiding. Letty is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag tussen 08.00-16.00 uur. Zij is op deze werkdagen bereikbaar op 06 51 17 34 24 of via l.vanderhorst@smitsvastgoedzorg.nl.
- In de modelwoning op de 10e verdieping (nr 721). In september en januari jl. organiseerden we hier informatiedagen waar we lieten zien wat er verandert en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Bij wie kunt u terecht?
Tijdens het verduurzamingstraject kunt u bij de volgende contactpersonen terecht:
- Albert Biesterveld, Technisch Vastgoed Manager bij Newomij. Hij is regelmatig aanwezig op de Van Vredenburchweg. U kunt bij hem terecht voor praktische vragen.
- Letty van der Horst, Bewonersconsulent bij Smits Vastgoedzorg. Zij is vanaf januari aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag tussen 08.00-16.00 uur en bereikbaar op 06-51 17 34 24 of via l.vanderhorst@smitsvastgoedzorg.nl.
- Leanne Ruiter, Technische dienst Newomij. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 088-639 6645 of via het e-mailadres tb@newomij.nl.
Ook kunt u uw melding 24/7 indienen via Mijn Newomij.
Veelgestelde vragen
In welke volgorde worden de verduurzamingsacties uitgevoerd?
Het reinigen van de balkons is van boven naar beneden. De overige werkzaamheden van beneden naar boven, zie het schema bij de huismeester.
Hoe lang duren de werkzaamheden per verdieping?
De bouwkundige werkzaamheden, glas, klepramen en deuren vervangen duren 7 dagen per etages. De schilderwerkzaamheden starten meteen daarna en kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden meerdere weken duren.
Hoe kan ik me als bewoner voorbereiden op de werkzaamheden?
U ontvangt hierover aparte informatie, zodat u precies weet wat er van u wordt verwacht. In elk geval moeten alle balkons helemaal leeg zijn.
Moet ik thuis blijven als de werkzaamheden worden uitgevoerd?
Dit is niet verplicht, maar mag uiteraard wel. Wel is het van belang dat u toegang geeft aan de woning omdat ook een deel van de werkzaamheden in huis plaatvinden.
Ik ben niet aanwezig in de periode dat de werkzaamheden worden uitgevoerd. Wat moet ik dan doen?
Zorg dan tijdig voor een vervanger die de benodigde voorbereidingen kan treffen. Voor de voortgang van het project is het van belang dat de werkzaamheden conform planning uitgevoerd kunnen worden in uw woning.
Wat voor hinder kan ik ervaren tijdens de werkzaamheden?
Waarschijnlijk ervaart u geluidsoverlast en ook zal er stof ontstaan. Wij voorzien u van tevoren van een afdekfolie, zodat u uw meubels daarmee kunt beschermen.
Welke wijzigingen gaan jullie aanbrengen in mijn woning?
We hebben op de 10de verdieping een modelwoning ingericht waarin u als bewoner kunt zien hoe de nieuwe situatie eruitziet. In september zijn er inloopdagen, zodat u een kijkje kunt nemen en informatie kunt vragen.