Betrokken ondernemen

Betrokkenheid staat bij ons hoog op de agenda. Vandaar dat wij continu bezig zijn om onze vastgoedportefeuille te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen, slimme LED-verlichting en andere verduurzamingsmaatregelen. Daarnaast steunt Newomij verschillende goede doelen. Of beter gezegd, wij hebben samenwerkingen met een aantal partijen voor de lange termijn. We zorgen voor financiële steun, maar ook voor synergie in doelen en samenwerking.

Onze bijdrage aan VN-doelstellingen

Met liefde en plezier dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij. Bij Newomij zijn wij ervan overtuigd dat we samen de wereld een stukje mooier, veiliger, schoner en gelijkwaardiger kunnen maken. Daarom omarmen we een aantal VN doelstellingen voor wereldwijde duurzame ontwikkeling.

Gezondheidszorg voor iedereen

Maak steden veilig, veerkrachtig en duurzaam

Aanpak klimaatverandering

Versterken van het mondiaal partnerschap om doelen te bereiken

Dekkerbeurs Hartstichting: samen zorgen voor morgen

Als donateur van de Hartstichting sponsort Newomij jaarlijks de Dekkerbeurzen en is daarmee partner van het onderzoeksprogramma. De Dekkerbeurzen geven veelbelovend talent de mogelijkheid om nieuw en innovatief onderzoek te doen op het gebied van hart- en vaatziekten. Naast het ontwikkelen van slimme behandelingen en preventieve maatregelen, hoopt de Hartstichting hiermee ook een antwoord te bieden op de toenemende urgentie om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren.

Vanuit Newomij vinden we het belangrijk dat talent de ruimte krijgt om tot bloei te komen, zodat er vernieuwende en innovatieve uitkomsten kunnen ontstaan. Bovendien hopen we met het stimuleren van (medisch) onderzoek bij te dragen aan een gezondere en betere wereld, in het bijzonder voor toekomstige generaties.  

Mica-project Terre des Hommes

In de mijnen van Madagaskar en India werken dagelijks tienduizenden kinderen tussen de 4 en 17 jaar oud. Ze moeten er stenen opgraven om mica te bikken. Deze glimmende stof zit verwerkt in onze dagelijkse producten, zoals auto-onderdelen, smartphones, laptops en make-up. De kinderen zijn noodgedwongen aan het werk, omdat hun gezin anders niets te eten heeft. Het is een van de ergste vormen van kinderarbeid: het is zwaar, ongezond en gevaarlijk.

Terre des Hommes helpt deze kinderen door ze weg te halen uit de mijnen en gratis onderwijs aan te bieden. Ouders worden geholpen door ze andere manieren te leren om geld te verdienen. Bovendien zet Terre des Hommes zich in voor het versterken van de gemeenschap, het professionaliseren van de micaketen en ondersteunen van de overheid. Newomij steunt het Mica-project van Terre des Hommes.

Steun missie Vastgoedsector van de Hartstichting

Newomij steunt de missie Vastgoedsector van de Hartstichting. Bij veel van onze appartementencomplexen hebben we daarom op de buitenmuur een AED geplaatst. Voor iedereen toegankelijk. En dag en nacht inzetbaar via het landelijke reanimatie-oproepsysteem HartslagNu als 112 wordt gebeld.

Wij steunen het streven van de Hartstichting dat AED’s een vanzelfsprekend onderdeel zijn in het straatbeeld. Samen kunnen we meer levens redden bij een hartstilstand.

ADORE: onderzoekscentrum voor kanker én hersenziekten

Newomij steunt al jaren het Research & Diagnostiekcentrum ADORE van Amsterdam UMC. Hier werken straks onderzoekers samen om nieuwe medicijnen en behandelingen te ontwikkelen tegen kanker én hersenziekten. De gemene deler bij deze ziekten? Kankercellen woekeren en vermenigvuldigen zich, terwijl bij hersenziekten zoals MS en dementie juist cellen afnemen. De wetenschappers proberen te ontdekken waarom dit gebeurt. Zij zijn ervan overtuigd sneller tot een doorbraak in de wetenschap te komen door samen te werken. Nergens anders bestaat zo’n innovatief centrum met bijbehorende apparatuur, laboratoria en kantoren.

Vanuit Newomij vinden we het belangrijk om de gezondheidszorg op hoog niveau te houden. Daarom bouwen wij met liefde mee aan een samenleving waar ziekten als kanker, alzheimer en MS kunnen worden voorkomen en patiënten genezen.

Artist impression van Studio Hartzema

 

Kinderfonds MAMA’S

In Zuid-Afrika groeien miljoenen kinderen op in een keiharde realiteit van honger, uitsluiting, geweld en verwaarlozing. Als een van de grootste particuliere vastgoedondernemingen in Nederland vinden wij het belangrijk dat ook Zuid-Afrikaanse kinderen een veilig dak boven hun hoofd hebben. Zorg van babytijd tot eerste baan; dat is wat ons zo aanspreekt in de werkwijze van de MAMAS. Zodat kinderen een weg vinden uit de armoede en later zelf voor goed en veilig onderdak kunnen zorgen. De MAMAS zijn sterke Zuid-Afrikaanse vrouwen die niet kunnen aanzien hoe kinderen hieronder lijden. Zij komen in actie. De MAMAS zetten zich in voor de dagelijkse zorg, zoals een gezonde maaltijd en de mogelijkheid om naar school te gaan. Ook beschermen zij kinderen tegen gevaar.  Ze ontfermen zich net zo lang over de kinderen totdat ze op eigen benen kunnen staan.