Newomij: voor Nederlands vastgoed met een blijvende waarde

Bij Newomij – een oer-Hollands familiebedrijf – zetten we ons sinds 1958 in voor kwalitatief en duurzaam Nederlands vastgoed. Om in te wonen, werken en winkelen. Newomij staat onafhankelijk en sterk in de vastgoedmarkt en streeft naar langdurige samenwerkingsrelaties met haar partners, huurders en klanten. We bouwen aan een vastgoedportefeuille met hoogwaardig Nederlands vastgoed. En bieden beheer en consultancy voor VvE’s en vastgoedfinancieringen voor beleggers.

Onze kernwaarden

Wij ondernemen

Wij weten wat er speelt in de markt en kijken vooruit. Onze focus is gericht op de lange termijn. Onze beslislijnen zijn kort en helder voor iedereen. We zijn proactief en 100% onafhankelijk. We kunnen daardoor autonoom en snel handelen.

Wij zijn betrokken

We zijn persoonlijk en direct aanspreekbaar op elk niveau en koesteren de goede relaties die we hebben met onze huurders, vastgoedondernemers, VvE-besturen, ontwikkelaars, bouwers en beleggers.

Wij houden focus

Wij zijn doelgericht en gaan altijd voor het beste resultaat. Onze focus ligt op het creëren van duurzame waarde voor álle betrokkenen. Onze dienstverlening sluit altijd aan bij onze missie, visie en kernwaarden.

Ons verhaal

Commitment in real estate

Newomij richt zich als familiebedrijf altijd op de lange termijn. Dat vraagt om ondernemerschap, klantgedrevenheid en focus (onze kernwaarden). Bovendien is er oprechte aandacht voor datgene wat waarde heeft in vastgoed. Oftewel: commitment in real estate

Onze missie en visie

Onze missie is om met elkaar een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van Nederlands vastgoed. Kwalitatief vastgoed met een blijvend gewaardeerde, duurzame waarde. Om in te wonen, werken en winkelen. Voor iedereen. Van generatie op generatie.

We willen onze onafhankelijke, sterke positie in de markt verantwoord uitbreiden door – vanuit ons eigen vastgoed en diensten – te streven naar een optimaal rendement op de lange termijn.

Ontdek onze historie

In ruim 65 jaar zijn we uitgegroeid tot een succesvol, standvastig en betrouwbaar familiebedrijf, zoals onze oprichter in 1958 al voor ogen had.

Hoe we dat hebben gedaan? We zijn meegegroeid met de tijd, maar hebben ons gedachtegoed nooit uit het oog verloren. We spelen altijd slim in op behoeften vanuit de markt, blijven investeren en focussen op de lange termijn. Dat deden we 65 jaar geleden al… en doen we nog steeds. Ontdek ons verhaal in de tijdlijn hieronder.

Onze historie – 1958 tot heden

Scherp en intelligent: de oprichting van Newomij
Hoe Newomij in korte tijd een daverend succes werd
De snelle groei van VvE Beheer
Financieringen: altijd vanuit 100% eigen vermogen
Wij Newomij: samen onder één dak
Ons succes na 2023
Scherp en intelligent: de oprichting van Newomij

Na de Tweede Wereldoorlog is er in Nederland grote woningnood. Onze oprichter speelt daar slim op in door in 1958 de Nederlandsche Woningfinanciering Maatschappij op te richten. Vanuit de naam Coördinatie-Bouw kopen en bouwen we woningen, bestemd voor verhuur. De inkomsten uit de verhuur, gebruiken we om financieringen te verstrekken. Daarom nemen we de Montfoortsebank over, die we omdoopten tot de Bank voor de Bouwnijverheid. Als grootste bouwondernemer in Nederland realiseren we minimaal 2500 woningen per jaar.

Het is het begin van een succesvol, ondernemend familiebedrijf waar liefde voor vastgoed in het DNA is verankerd.

Hoe Newomij in korte tijd een daverend succes werd

Het belangrijkste ingrediënt voor de explosieve groei van Newomij: het bedenken en uitvoeren van het uitponden. Als huurwoningen leeg kwamen te staan, verkochten we ze. Het succes van deze bedrijfsstrategie is de basis geweest voor de latere business units VvE Beheer en Financieringen.

Als huurwoningen werden verkocht, moest er ook een VvE worden opgericht. Dus vormden wij een nieuwe afdeling: VvE Beheer.

De verkoop leidde ook vaak tot een financieringsbehoefte bij de nieuwe eigenaar. Zodoende konden we onze activiteiten op het gebied van financieringen verder uitbreiden.

Ondertussen vullen we onze vastgoedportefeuille aan met nieuwbouwwoningen, bestaande projecten, commercieel vastgoed en winkelpanden. Door te verhuren en uit te ponden, maakten we de cirkel rond.

De snelle groei van VvE Beheer

Voor het beheer van VvE’s werd een (kostbare) automatiseringstool aangeschaft. Als rasechte ondernemers besloten we dit ook in te zetten voor externe VvE’s. Dus gingen we om tafel met grote nieuwbouwontwikkelaars in Amsterdam, want vanaf 1995 was er sprake van forse stadsontwikkeling. Bovendien breidden we onze eigen VvE-portefeuille uit door bestaande (onverdeelde) woningblokken te splitsen in appartementsrechten. Daarna gingen we nog sneller uitponden en groeide het bedrijfsonderdeel VvE Beheer in rap tempo tot ongeveer 450 VvE’s in 2024.

Financieringen: altijd vanuit 100% eigen vermogen

Vanaf de jaren ’90 groeit de financieringsbehoefte van vastgoedbeleggers. Daar spelen we direct op in. Zoals alle hypotheekbanken wordt ook de Bank voor de Bouwnijverheid een ‘algemene bank’. Doordat we met 100% eigen vermogen zijn gefinancierd, is de solvabiliteit enorm hoog en kunnen we snel anticiperen op financieringsvragen.

In 2014 leveren we onze bankvergunning in omdat we deze voor onze doorlopende dienstverlening niet per se nodig hebben vanwege onze financieringsstructuur en visie op de markt. Newomij Financieringen gaat verder met een AFM-vergunning. Op die manier, met één uniforme bedrijfsnaam, kunnen we eenvoudiger onze eigen koers varen.

Wij Newomij: samen onder één dak

In 65 jaar tijd groeien we van 5 naar zo’n 85 medewerkers. Eerst in onze panden in Amsterdam en Hilversum waar respectievelijk de Bank voor de Bouwnijverheid en Coördinatie-Bouw zijn gevestigd. In de jaren ’70 wordt een gloednieuw pand in Naarden gebouwd voor alle vastgoedactiviteiten. In 2017 creëren we een thuisbasis voor álle bedrijfsonderdelen en medewerkers aan de Koningin Wilhelminalaan in Naarden; een modern kantoor voorzien van alle gemakken. Een jaar eerder overlijdt de oprichter en neemt de volgende generatie het bedrijf over.

Ons succes na 2023

Met belangrijke focusgebieden zoals verduurzaming en digitalisering, is in ruim 65 jaar tijd de vastgoedwereld compleet veranderd. De missie, visie en kernwaarden van onze oprichter zijn vrijwel geheel overeind gebleven. Commitment in real estate is én blijft onze focus. Ons ondernemerschap, focus op de lange termijn en onvoorwaardelijke liefde voor vastgoed maakt ons ook in de toekomst een zeer succesvol familiebedrijf.

Dit zeggen onze relaties

‘Adequaat, persoonlijk en snel’
Vastgoedbelegger
Al 20 jaar werken wij op een zeer prettige manier samen met Newomij. Omdat we een vast aanspreekpunt hebben, wordt er altijd snel en adequaat gehandeld. Zelfs toen onlangs onze vaste accountmanager op vakantie was, zorgde hij ervoor dat we meteen werden geholpen door een collega. De organisatie is heel praktisch ingesteld, kundig op het gebied van vastgoed en komt snel en duidelijk ter zake.
‘We spreken dezelfde taal’
Vastgoedbelegger
Wij zijn pas zeer recent met Newomij in zee gegaan. We kenden de accountmanager uit een eerdere samenwerking. Wat ons opvalt bij Newomij, is dat er met ons wordt meegedacht. Bovendien spreken we dezelfde ‘taal’. Dat is belangrijk als belegger, omdat je graag samenwerkt met een partij die jou echt begrijpt. Bovendien worden aanvragen deskundig ontvangen en snel beoordeeld. Er is écht focus op waar het om gaat: samenwerken en klanten helpen.
‘In 40 jaar met elkaar meegegroeid’
René van der Bijl, Smits Vastgoedzorg
Als samenwerkingspartner van Newomij voelen wij ons bijzonder gewaardeerd. Al sinds de jaren ’80 werken we met elkaar samen. In de beginjaren vooral op het gebied van gevelonderhoud, maar inmiddels pakken we samen complete verduurzamingstrajecten op. Naast de uitvoering van de werkzaamheden, zijn we als adviseur ook nauw betrokken bij de planvormingsfase. In de afgelopen 40 jaar zijn we met elkaar meegegroeid. Vanuit beide partijen hechten we veel waarde aan een duurzame relatie. Wij zien Newomij als een betrouwbare en integere organisatie.
‘Samen ontzorgen we de VvE’s’
Mark Tham, Meijer Multicleaning b.v.
Zo’n 10 jaar voeren wij het schoonmaakonderhoud uit bij verschillende VvE’s die Newomij in beheer heeft. Ook worden we ingeschakeld voor calamiteiten, zoals lekkages of het verwijderen van grofvuil. Omdat de lijnen heel kort zijn, weten we precies wat Newomij van ons verwacht en kunnen we daarnaar handelen. Samen ontzorgen we op die manier de VvE’s.
‘We ervaren onderling respect en vertrouwen’
Bas Bakker, Partner, Castanea Bedrijfsmakelaars
Al zeker 15 jaar schakelt Newomij ons in als vastgoedadviseur en verhuurmakelaar. Er is vanuit beide partijen onderling respect en vertrouwen. Wij beschouwen Newomij als een gedegen organisatie, gericht op langdurige relaties. Ook vanuit huurders ontvangen we tevreden reacties op de samenwerking.
‘De spreekwoordelijke lijntjes zijn kort’
René van Veldhuizen, Teammanager facilitaire zaken, Zorgverzekeraars Nederland
Als huurder van het kantoorpand aan de Sparrenheuvel in Zeist, zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met Newomij. Er wordt goed met ons meegedacht mee en de spreekwoordelijke lijntjes zijn kort. Uiteraard hebben we ook wel eens te maken met uitdagingen. Gelukkig zijn deze goed bespreekbaar en leren we elkaar daardoor steeds beter kennen. We zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet.
‘Er is ruimte voor feedback én voor complimenten’
Etienne De Konink, Manager Energie-inkoop, INNAX Gebouwen B.V.
De samenwerking met Newomij is sinds 2009 uitgegroeid van werkzaamheden als meetverantwoordelijkheid en collectieve energiecontracten tot een meer strategische partnership in het kader van Paris Proof. We stippelen samen routes uit om gebouwen te verduurzamen. Die samenwerking is prettig en uitdagend. We houden elkaar scherp om het gezamenlijke doel te bereiken. Omdat het om een relatief nieuw concept gaat, ontstaan er bij beide partijen nieuwe inzichten. Er is ruimte voor feedback en verbetersuggesties, maar ook om complimenten te delen. Wij ervaren Newomij als vooruitstrevend, betrokken, professioneel en down-to-earth.
‘Onze samenwerking is uniek te noemen’
Paul Huisman, Manager Business Services, Allen & Overy
Newomij is geen standaard vastgoedbedrijf. We durven onze samenwerking zelfs uniek te noemen. Als huurder van Apollo House ontvangen we de Technisch Vastgoed Manager wekelijks voor een overleg. Dat doen we zeker al 10 jaar. We luisteren naar elkaar en trekken samen op als het gaat om thema’s als duurzaamheid en efficiency. Ons groene dak is daar een goed voorbeeld van. Zo investeren we samen in de toekomst. Newomij is een prettige, toegankelijke en proactieve organisatie.
‘Newomij brengt onze VvE deskundig en objectief advies’
Bestuur VvE Mozaïek, Amstelveen
Onze samenwerking met Newomij dateert al vanaf 2008 toen ons appartementencomplex in Amstelveen werd opgeleverd. Vanaf dag één weten we: voor een goedlopende en financieel gezonde VvE is de kennis en ervaring van een partij als Newomij essentieel. Onze vaste accountmanager is onze vraagbaak en adviseur.
Jeroen Plemp
Bestuurslid VvE 'Gelderhof' Amsterdam
We zijn als bestuur al jarenlang erg blij met de ondersteuning vanuit Newomij. Dat gebeurt adequaat, zeer professioneel en deskundig. Newomij kijkt ook verder in adviezen dan alleen haar eigen dienstverlening. Niet voor niets werken we al 14 jaar naar volle tevredenheid samen.
Pepijn van de Weijer
Co owner, New Cheese Development
De VvE-structuur voor Werf bij de Sluis in Muiden is door de mix van grondgebonden woningen, appartementen en een jachthaven vrij complex, maar Newomij heeft een zeer helder advies uitgebracht.
Ervaren belegger
Rotterdam
De flexibiliteit van mijn accountmanager was aangenaam. Door heldere richtlijnen konden we snel tot concrete acties overgaan. Binnen enkele dagen was de financiering geregeld.
Alex de Wit
Commercieel Manager, Jansen Huybregts Onderhoud Renovatie
Het DNA van Newomij sluit naadloos aan bij onze filosofie: een tevreden huurder, een tevreden eigenaar!
Paul Huisman
Manager Business Services, Allen & Overy
Binnen ons kantoor streven wij ernaar om de beste werkomstandigheden te creëren voor onze mensen. Alles moet kloppen! Het is fijn om samen te werken met een partij die er alles aan doet om aan onze hoge eisen te voldoen. Newomij denkt met ons mee - bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid - en dankzij de korte lijnen verloopt het contact uiterst prettig.
Cushman & Wakefield
De kracht van de samenwerking met Newomij bestaat uit de korte lijnen die er zijn. Door zelf het commercieel-, technisch- en operationeel management uit te voeren geeft Newomij huurders vertrouwen. Dit is een belangrijke succesfactor in gesprekken die wij als makelaar voeren met huurders en verhuurder Newomij.
Bart Douw
Vastgoedinvesteerder
In verband met de aankoop van vier nieuwbouwwoningen in Blaricum hebben we Newomij gevraagd of zij bereid waren om een financiering te verstrekken. Al binnen enkele dagen ontving ik een eerste positieve reactie en we konden het snel eens worden over de voorwaarden. De afgesloten financiering voldoet volledig aan mijn wensen.

Facts & Figures

Newomij kiest sinds de oprichting in 1958 niet voor snelle winsten en hoge risico’s, we focussen juist op duurzaam vastgoed en financiële diensten met een lange termijn rendement. Die sterke, onafhankelijke positie maakt ons wendbaar. We kunnen snel beslissen en zijn niet afhankelijk van andere financiers.

Commercieel vastgoed
130.000 m2
Aantal appartementen in VvE-beheer
32.000
Vastgoedportefeuille
circa 840 mln
Aantal wooneenheden
3.500
Aantal VvE's in beheer
450
Financieringen
circa 135 mln