Terug naar overzicht

Utrecht,
Leeuwestaete

In Utrecht start Hegeman Ontwikkeling in juni 2024 met de bouw van 37 nieuwbouw­appartementen en 1 commerciële ruimte in de nieuwbouwwijk Leeuwesteyn in Utrecht. De appartementen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector. De oplevering vindt in de tweede helft van 2025 plaats.

De nieuwbouwwijk Leeuwesteyn is een nieuwe duurzame woonbuurt met in totaal circa 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën. De wijk krijgt een echt Utrechts stedelijk karakter. Gelegen aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal, verbindt Leeuwesteyn oud met nieuw Utrecht. De buurt grenst aan Leidsche Rijn Centrum en Hoge Weide.

Over de appartementen

De 37 appartementen in de vrije sector die Newomij heeft aangekocht zijn drie- en vierkamerappartementen met een oppervlakte variërend van 67 tot 104 m². De commerciële ruimte bevindt zich in de plint van het gebouw. Behorend bij elk van de appartementen wordt in een te realiseren externe parkeerkelder één parkeerplaats opgeleverd.

Voorzieningen en bereikbaarheid

Naast het gebouw wordt een prachtig groen park ontwikkeld. De omgeving biedt verder uitgebreide voorzieningen binnen handbereik. Winkelcentrum ‘Leidsche Rijn Centrum’ ligt op slechts 15 minuten loopafstand. Naast winkels en voorzieningen zoals Jumbo, H&M, ING Servicepunt en Rituals is hier ook gezellige horeca gevestigd. Ook is hier station ‘Utrecht Leidsche Rijn’. Meerdere bushaltes bevinden zich op een loopafstand van enkele minuten en met de fiets zijn verschillende scholen voor basis- en middelbaar onderwijs binnen 10 minuten bereikbaar. De ontsluiting via de naastgelegen A2 is uitstekend te noemen.

Duurzaam en circulair

In alle aspecten is er in het ontwerp aandacht voor duurzaamheid en circulariteit, waarmee ook is voldaan aan de door de gemeente gestelde eisen. Voor de verwarming, warm tapwater en koeling wordt gebruikgemaakt van een warmtepomp met PVT-systeem: hybride zonnepanelen wekken zowel elektriciteit als warmte op en kunnen wanneer nodig ook voorzien in koeling. Alle appartementen krijgen triple beglazing. De hoofddraagconstructie van het gebouw is van beton waarin zoveel mogelijk granulaat is verwerkt. De gevels worden overal opgebouwd uit HSB gevelelementen, met biobased isolatie. De gevels aan de binnentuinzijde worden afgewerkt met hout (met FSC-keurmerk) en de buitengevels krijgen keramische tegels van Tichelaar, die worden hergebruikt van het Huis van Delft.

Locatie