Vier vragen aan het team Financieringen over de vastgoed financieringen van Newomij

Geplaatst op: 21-05-2021

Financieren met verstand van vastgoed

In ruim zestig jaar tijd is Newomij uitgegroeid tot een van de grootste particuliere vastgoedondernemingen in ons land. Tot de kernactiviteiten behoort het verstrekken van vastgoedfinancieringen. “Dat doen we met een doortastendheid en nuchterheid die je van dit oer-Hollandse familiebedrijf mag verwachten.” Vier vragen aan het team Financieringen over de vastgoedfinancieringen van Newomij.

Wie kan er voor een financiering bij Newomij terecht?
“Een brede doelgroep komt in aanmerking voor onze vastgoedfinancieringen. Particuliere investeerders en beleggers, maar ook de zakelijke vastgoedbelegger voelt zich bij ons thuis. Het zijn vaak lange termijn beleggers die kiezen voor de zekerheid en stabiliteit van Newomij, ze hoeven niet per se in de vastgoedsector werkzaam te zijn. Naast deze groep beleggers,  financieren we ook projectontwikkelaars en ontwikkelende aannemers, op voorwaarde dat een project of een gedeelte daarvan in belegging blijft. We streven dus een duurzame relatie na en richten ons niet op kortlopende financieringen.”

Verstrekken jullie de financiering direct of via intermediairs?
“Rechtstreeks een financiering afsluiten bij Newomij is een veelgebruikte mogelijkheid. Maar we werken ook bijzonder graag samen met financieel adviseurs, fiscaal specialisten en accountants die ons aanbod kunnen meenemen in een advies aan de cliënt. We zien verder dat steeds meer beleggingsadviseurs van family offices ons weten te vinden.”

Financiert Newomij alleen residentieel vastgoed?
“Dat is in principe juist. Onze focus ligt nadrukkelijk op residentieel vastgoed. Maar beleggers kunnen ook bij ons terecht voor een beleggingsfinanciering van combinatievastgoed. Naast de financiering bij aankoop kunnen we beleggers met een bestaande vastgoedportefeuille ook een financieringsfaciliteit bieden. Bij het verstrekken van bouwbeleggingsfinancieringen richten we ons wél specifiek op residentieel vastgoed, dat kunnen transformatie-, renovatie- of nieuwbouwprojecten zijn.”

Wat maakt een financiering van Newomij zo uniek?
“Newomij heeft een jarenlange en brede ervaring in de vastgoedmarkt. Ook in de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van vastgoed. Juist onze specifieke kennis van de vastgoedmarkt maakt dat we elke financieringsaanvraag optimaal kunnen beoordelen en elke financiering volledig op maat voor de cliënt en zijn aanvraag kunnen aanbieden. We hebben dus écht kennis van vastgoedzaken en kunnen dankzij de korte lijnen binnen onze compacte en ondernemende organisatie snel schakelen.”