Verkoop 51 eengezinswoningen in Heerlen aan Weller en Wonen Limburg

Geplaatst op: 01-12-2022

Vastgoedonderneming Newomij verkoopt 51 huurwoningen in de wijk Vrieheide-De Stack aan de Limburgse woningcorporaties Weller en Wonen Limburg. Met deze verkoop neemt Newomij afscheid van het laatste deel van haar bezit in de Heerlense wijk.

Vrieheide-De Stack ligt in het stadsdeel Heerlerheide van de gemeente Heerlen. In de jaren zestig werden er voor die tijd zeer moderne, uit beton opgetrokken woningen gerealiseerd. Nadat Newomij in 1994 in totaal circa 670 (sociale) huurwoningen in Vrieheide-De Stack aankocht, zijn deze in de jaren daarna deels uitgepond.

Woningcorporatie Weller beheert zo’n 9.800 woningen, winkels en garages in Heerlen, Brunssum en Schinveld. Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, actief in de hele provincie en in het aangrenzende Zuidoost-Brabant, en beheert 26.000 woningen en 3.000 eenheden overig maatschappelijk vastgoed.

Voor de verkoop van de eengezinswoningen in Heerlen werkte Newomij samen met makelaar Jeroen van Bokhoven van Boek & Offermans. Newomij werd in dit traject juridisch bijgestaan door advocatenkantoor Dentons.