Regen loopt van het dak tijdens een storm

Storm op komst: zo blijft u veilig en voorkomt u schade

Geplaatst op: 20-05-2022

Het KNMI heeft voor vandaag vanwege verwachte storm en onweersbuien een weeralarm afgegeven. Voor Noord-Brabant en Gelderland geldt code geel, in Limburg is code oranje van toepassing.

In dit bericht geven wij u een aantal tips om te zorgen dat u goed bent voorbereid, veilig bent en de schade zoveel mogelijk beperkt blijft.

 

Wat houdt het weeralarm in?

De provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg moet rekening houden met zware onweersbuien, mogelijk met hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast. Er is gevaar door blikseminslag, wateroverlast, hagel en windstoten. Mijd open water en open gebied en schuil niet onder bomen. U vindt meer informatie hierover op www.knmi.nl.

 

Losse spullen binnenzetten of vastmaken

Bij storm ontstaat veel schade door losliggende spullen. Zet tuinmeubelen, planten en bloempotten binnen. Ook vuilnisbakken en trampolines kunnen makkelijk wegwaaien. Zet ze binnen of maak ze vast. Zorg dat er niets door de tuin kan waaien of dat er geen losse spullen op uw balkon zijn die weg kunnen waaien. Voorkom ook dat uw schutting of andere erfafscheiding omwaait door deze (extra) te stutten.

 

Sluit ramen, deuren en ventilatieroosters

Doe ramen en deuren helemaal dicht, zodat windvlagen geen grip hierop krijgen. Sluit ook de ventilatieroosters. Zo houdt u wind en water zo veel mogelijk buiten de woning en voorkomt u schade aan uw spullen. Controleer ook of bijvoorbeeld zonneschermen, rolluiken en parasols goed zijn ingeklapt of gesloten. Ook dakpannen die niet goed liggen, kunnen makkelijk loswaaien en naar beneden vallen. Wees hier alert op, niet alleen in uw woning, maar ook als u op straat loopt.

 

Toch stormschade?

Is er toch schade ontstaan, bijvoorbeeld aan de woning of door afgewaaide dakpannen? Meld dit zo snel mogelijk bij ons via Mijn Newomij. Voor spoedgevallen kunt u ons ook bellen. Wij sturen zo snel mogelijk iemand bij u langs voor een (tijdelijke) oplossing. We kunnen niet alles direct herstellen, omdat monteurs bij zware wind niet op het dak mogen werken en ook hún veiligheid belangrijk is. Kunnen we het niet meteen herstellen? Dan doen we dat zo snel mogelijk. Op onderstaande afbeelding ziet u ook wie u moet bellen bij acuut gevaar of gevaarlijke situaties. Denk er ook aan om schade aan uw eigendommen ook bij uw verzekering te melden.