Plaatsing verplichte rookmelders

Geplaatst op: 14-03-2022

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om in elke woning één of meerdere rookmelders te hebben. Dit geldt al langer voor nieuwbouw, en vanaf begin juli 2022 ook voor bestaande bouw. De huiseigenaar is verantwoordelijk voor de installatie. Dit betekent dat Newomij als verhuurder ervoor gaat zorgen dat in alle huurwoningen op tijd één of meerdere nieuwe rookmelders worden gemonteerd.

Volgens de wetgeving moet elke verdieping voorzien zijn van een rookmelder en moeten ruimtes zonder rookmelder direct aansluiten op een ruimte mét rookmelder. Een rookmelder per verdieping in de gang of op de overloop zal over het algemeen voldoende zijn.

10 jaar
Newomij kiest voor een type rookmelder met een batterij die niet vervangen hoeft te worden. De rookmelders gaan 10 jaar mee en worden daarna in zijn geheel vervangen. Ook dit regelt Newomij.

Gratis installatie
Montage van de rookmelders vindt plaats vóór 1 juli. Hiervoor werken wij samen met verschillende installateurs. Als het voor uw woning geldt, dan ontvangt u begin maart een bericht van ons. De installateur neemt daarna contact met u op voor het inplannen van een afspraak. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Meer informatie
Voor meer informatie over het plaatsen van rookmelders kunt u contact opnemen via uw MijnNewomij-account. Of met de afdeling Technisch Beheer via e-mail naar tb@newomij.nl.