Oplevering 25 huurwoningen De Smelterij in Hengelo

Geplaatst op: 21-02-2023

Op 14 februari kregen de nieuwe huurders hun sleutel van de 25 eensgezinswoningen in de nieuwe Hengelose stadswijk Hart van Zuid. Newomij is eigenaar van de woningen, die onderdeel zijn van De Smelterij, de locatie waar voorheen machinefabrikant Stork was gevestigd. Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, heeft deze woningen gerealiseerd.

Robbert Ter Weijden, voorzitter Raad van Bestuur van Newomij, “Het is nog maar een jaar geleden dat wij deze 25 huurwoningen aankochten, de bouw moest toen nog beginnen. Het voelt goed dat we al zo snel de eerste, nieuwe huurders blij kunnen maken met hun prachtige en energiezuinige woning. In de huurwoningen in De Smelterij zullen starters, jonge stellen en gezinnen komen wonen.

De woningen liggen evenwijdig aan de Laan Hart van Zuid, hebben een robuuste en stoere uitstraling en zijn van alle gemakken voorzien zoals een ruime tuin, luxe badkamer en open keuken. De tien hoekwoningen en vijftien tussenwoningen bestaan uit drie woonlagen met een plat dak. Drie van deze woningen hebben in de tuin een aparte tuinkamer. Ideaal voor bijvoorbeeld werk aan huis.

Snel verhuurd door Euverman Vastgoedbeheer

De verhuur van de gunstig gelegen woningen is door Euverman Vastgoedbeheer verzorgd. Dat de woningen in dit dynamische stadsgebied enorm aantrekkelijk zijn, bleek direct. “Alle 25 huurwoningen waren  snel verhuurd en de nieuwe bewoners zijn super enthousiast. Zij hebben veel zin om van dit huis hun nieuwe thuis te maken, vertelt makelaar Niels Euverman.