Newomij koopt 14 aardgasloze nieuwbouwappartementen in Oldenzaal van Janssen de Jong Projectontwikkeling

Geplaatst op: 10-02-2020

Newomij en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben op 5 februari 2020 de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop van 14 aardgasloze appartementen en 18 parkeerplaatsen in de wijk Stakenbeek in Oldenzaal.

In het woongebied Stakenbeek ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling project ’t Balderijck met in totaal 27 appartementen, waarvan 13 koopappartementen en 14 voor de vrije huursector. De appartementen zijn verdeeld over twee complexen welke qua architectuur bijna identiek zijn aan het in 2019 opgeleverde appartementengebouw op de hoek van de Bisschop Balderikstraat en de Spoorstraat. De aankoop sluit naadloos aan op de acquisitiefocus van Newomij om nieuw- en jongbouw te verwerven in het middeldure segment op locaties binnen en buiten de Randstad.

Woongebied Stakenbeek

Het woongebied Stakenbeek is een initiatief van de gemeente Oldenzaal waarin een voormalig bedrijventerrein plaatsmaakt voor een mooi groen woongebied, aan de rand van het centrum. De bedoeling is dat in dit gebied circa 130 woningen gerealiseerd worden. Het woongebied Stakenbeek ligt aan De Groene Loper, die de binnenstad via het station met Zuid-Berghuizen verbindt.

Het aanbod in het woongebied Stakenbeek (voorheen Bisschop Balderikstraat) varieert van rijwoningen en appartementen, tot vrije kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-een kapwoningen. Met de realisatie van dit appartementencomplex kunnen nu ook mensen in Oldenzaal terecht voor een huurappartement in de vrije sector.

Ontwerp en realisatie

De appartementengebouwen zijn ontworpen door de Oldenzaalse architect John Velthuis. De 14 huurappartementen verdeeld over vier bouwlagen hebben een oppervlakte van circa 80 m2. Ze kenmerken zich door ruime balkons, de hoge kwaliteit van afwerking en de energiezuinige maatregelen door middel van zonnepanelen en warmtepompen. De appartementengebouwen worden gerealiseerd door Janssen de Jong Bouw. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2020.
Van Gorkom Retail Property Consultancy heeft de transactie namens Newomij begeleid en namens Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars de transactie begeleid.