Newomij wint tender project ‘In de Buurttuin’ in Schiedam

Geplaatst op: 14-06-2021

Newomij koopt in Schiedam 45 nieuwbouwappartementen, onderdeel van de wijkvernieuwing in Nieuwland. Het was een tender, georganiseerd door ontwikkelende bouwer Van Wijnen. Donderdag 10 juni is het koopcontract getekend.

De aankoop van deze woningen in Schiedam sluit naadloos aan bij de ambitie van Newomij om uit te breiden met middeldure huurwoningen in de Randstad. Het doel van het wijkvernieuwingsprogramma is om de wijk naar een hoger plan te tillen. Nieuwland was één van de 40 ‘Vogelaarwijken’. De buurt is inmiddels op grote schaal gerenoveerd en ook het project ‘In de Buurttuin’ draagt bij aan een prettige leefomgeving voor de huidige en nieuwe bewoners.

Over het project

‘In de Buurttuin’ omvat in totaal circa 240 energiezuinige woningen, zowel (sociale) huur als koop. Door de variatie in woningtypes – rijwoningen voor gezinnen en levensloopbestendige appartementen voor één- en tweepersoonshuishouders – en prijzen is het voor bewoners mogelijk om binnen de eigen buurt wooncarrière te maken.

De 45 3-kamer appartementen van Newomij worden in de vrije sector verhuurd. De woningen zijn ongeveer 80 m2 groot en bevinden zich in één blok. Het woonblok bestaat uit 4 bouwlagen met op de begane grond de centrale entree, gezamenlijke fietsstallingen, een scootmobielstalling en 9 appartementen. De drie verdiepingen bevatten elk 12 appartementen.

Gunstige ligging

In de Buurttuin’ is ideaal gelegen op 10 minuten loopafstand van het sfeervolle centrum van Schiedam. Het project ligt precies tussen de historische binnenstad en het fraaie Beatrixpark. Alle dagelijkse voorzieningen bevinden zich in de nabije omgeving. De locatie is ook met auto en het openbaar vervoer prima bereikbaar. Met de metro is in ca. 15 minuten het centraal station van Rotterdam te bereiken.

Volgens planning start de bouw in juli 2021 en worden de appartementen eind 2022 opgeleverd.

Inspraak buurtbewoners

‘In de Buurttuin’ wordt een gezellige buurt met veel groen en een fraai en gevarieerd woningaanbod. Bovendien komen er verschillende plekken die samen met de buurt worden ingevuld. Bijvoorbeeld een plek voor de kinderen om te spelen, een pleintje om elkaar te ontmoeten, een moestuin of een jeu-de-boulesbaan.

Over Van Wijnen

Van Wijnen initieert, ontwikkelt, realiseert en beheert vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. Ze maken zich hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons.