Newomij speelt met Studio Offices succesvol in op de hotellisering van de kantorenmarkt

Geplaatst op: 12-09-2023

Na de kredietcrisis in 2008 werd deelverhuur van kantoorruimtes snel populair. Ondernemers en bedrijven zien de flexibele mogelijkheden, netwerkkansen en een hoge kostenefficiënte als voornaamste redenen om voor een gedeelde kantoorruimte te kiezen. Het aantal kantoorruimten met deelverhuurfunctie nam rap toe en heeft zich flink ontwikkeld. Binnen deze trend is de hotellisering van kantoorpanden een fenomeen dat steeds verder oprukt. “Het kantoor is niet meer alleen een plek om te werken, maar ook om te ontmoeten, verbinden, inspireren en ontspannen”, zegt Duco Klynstra, assetmanager kantoren bij Newomij.

Een andere flinke aanjager van deelverhuurconcepten was de coronapandemie. We ontdekten dat fysieke aanwezigheid op kantoor niet essentieel is voor de productiviteit. Dankzij diensten als Zoom en Teams werd op afstand overleggen eenvoudig en efficiënt. Collega’s en échte verbinding werden zeker gemist. Maar de files en de altijd overvolle kantoortuin? Die allerminst. Nog nooit werkten we zo veel thuis aan de keukentafel of een zelf geïmproviseerde werkplek. Klynstra: “En nooit eerder realiseerden we ons hoe broodnodig een kantoorruimte regelmatig ook wél is”

Work-life balance

‘Alleen sukkels hebben het druk’, kopte NRC in 2015 in een artikel over het vinden van een goede work-life balance. De krant sprak met bedrijfspsycholoog Tony Crabbe, die stelt dat altijd aan staan en permanent druk zijn slecht is voor de gezondheid, relaties en geluk, maar ook voor de carrière. Een goede balans tussen je werk, relaties en ontspanning helpt om gelukkiger en productiever te zijn. 80 uur per week op kantoor en ‘altijd heel druk’? Dat zou volgens Crabbe geen ambitie meer moeten zijn.

Kracht van deelverhuur

De opkomst van de deelverhuur, de nieuwe blik op werken na de corona-pandemie en het inzicht dat carrière en een gelukkig leven hand-in-hand kunnen gaan, zorgen ervoor dat de behoeftes op de werkplek veranderen. Ook vastgoedonderneming Newomij ziet dat terug in de vraag. Het familiebedrijf startte daarom het succesvolle en rap-groeiende kantoorconcept Studio Offices. “Bij Studio Offices huren ondernemers en bedrijven stijlvol en modern vormgegeven kantoorstudio’s”, legt Jeske Reijnvaan, verhuurmanager Studio Offices bij Newomij uit. “Ondernemers hebben complete vrijheid binnen ons all-in concept. Wij faciliteren de kantoor- en vergaderruimtes, koffie en thee en een bruisende community. Onze huurders maken hier naar wens gebruik van. Zo is er op maandag, dinsdag en donderdag altijd veel reuring. Op woensdag en vrijdag is het er rustiger; mensen werken dan thuis of zijn vrij.”

Studio Offices

Studio Offices heeft op dit moment vijf locaties. “Deze bevinden zich allemaal op goed bereikbare plekken. Naast bereikbaarheid is ook duurzaamheid wat onze panden kenmerkt. Studio Offices Amersfoort heeft energielabel A+++ en ook alle andere panden torenen al ver boven het (voor kantoorpanden) wettelijk vereiste energielabel C uit”, vertelt assetmanager Klynstra. “Niet alleen bij Studio Offices vinden we duurzaamheid belangrijk. Dat zie je terug in onze gehele portefeuille.”

Betrokken en proactief

Commence heeft veel ervaring in het verhuren van kantoren binnen deelverhuurconcepten en speelde een belangrijke rol in het verhuren van de kantoor studio’s bij Studio Offices in Amersfoort. “Han van Deelen van Commence werkte samen met andere projectmakelaars. Alle studio’s zijn verhuurd en dat hebben we mede te danken aan de proactieve benadering van Commence. Zij kennen de markt, nemen het voortouw in het benaderen van potentiële huurders en krijgen de juiste mensen op de juiste plek. Ook bij onze nieuwe projecten is Commence sterk betrokken en neemt een adviserende rol op zich. Wij ervaren dat als erg prettig.”

Vanwege de succesvolle samenwerking in Amersfoort, slaan Newomij en Commence ook bij het verhuren van de nieuwste Studio Offices-locatie de handen ineen. “In Utrecht komt een nieuwe Studio Offices locatie. Hier realiseren we 15 studio’s en 2 vergaderzalen. Commence zal hier samen met een andere makelaar de verhuur verzorgen.” De nieuwe locatie gaat eind 2023 in de verhuur.

Bron: LinkedIn Commence