Newomij koopt nieuwbouwappartementen in Nieuwkoop

Geplaatst op: 05-04-2024

Newomij en Bolton hebben op 5 april 2024 de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop en realisatie van 20 nieuwbouwappartementen in het ontwikkelplan De Drie Linden in Nieuwkoop. De door Newomij aangekochte appartementen vormen samen het gebouw De Zilverlinde. De appartementen zijn bestemd voor verhuur in het middensegment, zoals gedefinieerd door de gemeente Nieuwkoop. De bouw start uiterlijk in juli 2024, oplevering is gepland in het derde kwartaal van 2025.

De Drie Linden omvat in totaal drie verschillende gebouwen, met appartementen voor sociale huur en middenhuur, en koopappartementen. Zo ontstaat er een aantrekkelijke en diverse woonomgeving – met starters en ouderen, alleenstaand of samenwonend – gelegen op loopafstand van het centrum van Nieuwkoop en in een groene omgeving.

Versteviging portefeuille

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: “We zijn content met de eerste aankoop van dit jaar. Wederom realiseren we een waardevolle toevoeging aan onze residentiële vastgoedportefeuille. Ondanks de heersende financiële en politieke onzekerheid in de vastgoedsector, beschouwen wij acquisitie van huurwoningen in Nederland als rendabel en bovendien als een verantwoorde versteviging van onze portefeuille. Onze aanpak is gericht op het verder uitbreiden van onze portefeuille. Dit is mede mogelijk door onze financiële onafhankelijkheid en de sterke focus op stabiele groei voor de lange termijn.”

Duurzaam en groen bouwen

Ontwikkelaar en bouwer Bolton onderscheidt zich door een sterke focus op duurzaamheid. Het totale project De Drie Linden krijgt een waterrijk en groen karakter, in lijn met het beleid van de gemeente om natuur en biodiversiteit te stimuleren. Bij de bouw wordt gewerkt met duurzame hernieuwbare en gerecyclede materialen. De appartementen in De Zilverlinde beschikken over 60 zonnepanelen waarmee het gebouw energieneutraal wordt gerealiseerd. Alle gebouwen krijgen een sedumdak.

Arjan Ton, algemeen directeur Bolton Groep: “Mooi om te zien dat na de succesvolle verkoop van de 30 koopappartementen in de Koningslinde ook de 20 middenhuurappartementen in de Zilverlinde een partij met visie hebben gevonden in Newomij. Er staat een enthousiast projectteam klaar dat de realisatie tot een succes zal maken.”

De Zilverlinde is gelegen op de voormalige locatie van het Ashram College in Nieuwkoop. Bolton heeft zich bij de inschrijving voor de grond richting de gemeente ook gecommitteerd aan een doelstelling om sociale cohesie in de wijk te vergroten.

Over de appartementen

De 20 middenhuurappartementen in de Zilverlinde zijn twee- en driekamerappartementen met een oppervlakte van circa 50 tot 70 m². Elk appartement heeft een eigen buitenruimte.

Voorzieningen en recreatie

Nieuwkoop, gelegen in het hart van Nederland aan natuur- en recreatiegebied de Nieuwkoopse plassen, beschikt over een historische dorpskern en moderne woonwijken. In de directe omgeving van De Zilverlinde bevinden zich diverse dagelijkse voorzieningen zoals het buurtwinkelcentrum aan de overkant van de straat. Het centrum van Nieuwkoop is op slechts vijf minuten loopafstand.