Newomij koopt eengezinswoningen in Newtonpark Enschede

Geplaatst op: 08-05-2023

Newomij en Trebbe hebben begin mei de koopovereenkomst getekend voor de aankoop van 19 eengezinswoningen in de nieuwe woonwijk Newtonpark in Enschede. De woningen zijn bestemd voor verhuur. Inmiddels is de bouw van de woningen gestart, oplevering is vooralsnog gepland in september 2023.

Het nieuwe Newtonpark wordt een kwalitatief hoogwaardig woongebied. De duurzame en comfortabele woningen worden met oog voor architectuur gebouwd, volgens de ‘Delftse School’. Het plan Newtonpark betreft een herontwikkeling van de voormalige locatie van ROC Twente aan de Hengelosestraat in Enschede. De verkopende partij, ontwikkelaar en bouwer Trebbe, realiseert in Newtonpark in totaal 94 woningen, zowel bestemd voor koop als huur.

Verstevigen portefeuille

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: “Ook in deze uitdagende tijden blijven wij ons inzetten om nieuwbouw middeldure huurwoningen toe te voegen. Deze aankoop is een waardevolle toevoeging aan onze residentiële vastgoedportefeuille. Wij beschouwen de regio Twente als een kansrijk deel van de Nederlandse vastgoedmarkt. Het stemt tot tevredenheid dat we onze positie wederom hebben kunnen verstevigen in deze zich snel ontwikkelende regio.”

Gevarieerde woonwijk

Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe: “Duurzaamheid en diversiteit zijn de dragers van Newtonpark. Duurzaamheid is terug te zien in de groene, gezonde parkachtige setting. Vanzelfsprekend worden de woningen ook duurzaam. Door de vrije sectorwoningen met Gezonde Woning Keur op te leveren, realiseren we hier ook aantoonbaar gezonde woningen. Met koopwoningen, sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector huur geven we een goede invulling aan de diversiteit in de nieuwe woonwijk Newtonpark. Ik ben blij dat we dit met Newomij samen kunnen doen.”

Over de woningen in Newtonpark

De door Newomij gekochte eengezinswoningen in project Newtonpark zijn bestemd voor veelzijdige doelgroepen. Van gezinnen tot tweeverdieners en van 50-plussers tot expats. 14 woningen hebben een metrage van 103 m2 en 5 woningen 119 m2. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en beschikken over een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en hoogwaardige isolatie. Alles is erop gericht om de energiebehoefte van de woningen laag te houden.