Newomij koopt 56 appartementen aan de Zuiderval in Enschede

Geplaatst op: 10-02-2022

In Enschede wordt een gloednieuw appartementencomplex gebouwd aan de Zuiderval. Van de 64 appartementen voegt vastgoedonderneming Newomij er 56 aan haar portefeuille toe. Op vrijdag 30 april tekenden Newomij en bouwer en ontwikkelaar Droste het koopcontract. Door bemiddeling van Euverman Bedrijfsmakelaars en Vastgoedbeheerders kwam de overeenkomst tot stand.

De samenwerking tussen Droste Bouwgroep en Newomij sluit naadloos aan op de acquisitiefocus van de vastgoedonderneming. Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur: “Behalve dat we elkaar gevonden hebben in dit project, hebben wij met elkaar dezelfde ambitie: het vastgoed in Nederland verrijken met betaalbare kwalitatief hoogwaardige woningen.” Ook Floris Droste van Droste Bouwgroep ziet de samenwerking als een succes. “Wij bouwen om het leefplezier te vergroten. Daar is dit object een mooi voorbeeld van. Bovendien verlopen de gesprekken met Newomij erg soepel. We hebben allebei een pragmatische aanpak en zijn erg transparant.”

Ideale ligging

Het complex op de kop van de Zuiderval in Enschede betreft vrije sector appartementen en is ideaal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen, centrum en diverse andere voorzieningen. Het ziekenhuis, supermarkten en scholen liggen in de directe omgeving. Je rijdt bovendien in enkele minuten de A35 op. Ook het NS-station is binnen een kwartier lopend te bereiken. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd. De bouw start in september van dit jaar.

Omgeving

In de directe omgeving van de Zuiderval wordt al enkele jaren hard aan de weg getimmerd. Zo is de Zuiderspoorflat onlangs gerealiseerd en staan meer bouwprojecten op stapel, zoals het Janninkkwartier. Met de appartementen aan de Zuiderval ontstaat een mooie aanvulling op het woonaanbod op deze locatie.

Project

De 64 appartementen beschikken over een enigszins verzonken parkeerkelder en een parkeerdek. Het wooncomplex bevat maximaal 9 etages met een ‘toren’ in de knik van het gebouw. Alle verdiepingen zijn met een lift te bereiken en daarmee is het complex ook toegankelijk voor mindervaliden. De appartementen variëren in grootte van 80 tot 90 m2 en beschikken allen over een balkon en een berging. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om over een eigen parkeerplaats te beschikken.