Newomij koopt 25 Fijn Wonen-woningen in Hengelo

Geplaatst op: 21-02-2022

Newomij en Fijn Wonen (het woonproduct van Van Wijnen) hebben op dinsdag 1 februari de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop van 25 grondgebonden Fijn Wonen-woningen in plan ‘De Smelterij’ in Hengelo. De woningen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

Robbert Ter Weijden, Raad van Bestuur Newomij: “Deze aankoop onderstreept de gezamenlijke ambitie van Van Wijnen en Newomij: betaalbare (huur)woningen door heel Nederland mogelijk maken.” Newomij werd tijdens de transactie bijgestaan door Van de Laar Makelaars.

Het project

De Smelterij is onderdeel van het gebied Hart van Zuid. Het gebied is al volop in ontwikkeling. Het plan voor De Smelterij omvat 24 appartementen en 36 grondgebonden woningen. Newomij verwerft in dit gebied 25 eengezinswoningen verdeeld over 5 bouwblokken die Fijn Wonen gaat realiseren.

De woningen

De woningen bestaan uit hoek- en tussenwoningen en hebben een gemiddeld oppervlakte van 127 m². Alle woningen worden vooraf gefabriceerd in een woningfabriek en worden op locatie geassembleerd. De bouwtijd is hierdoor kort, wat de Fijn Wonen-woningen, naast het duurzame karakter, kenmerkt.

Planning

Volgens planning start de bouw van de woningen in het eerste kwartaal van 2022 en worden ze in het vierde kwartaal van 2022 afgeleverd.

De locatie

De woningen komen aan de Laan van Hart van Zuid, op enkele fietsminuten vanaf het centraal station en het centrum van Hengelo. Vroeger was Hart van Zuid het hart van de industrie in Hengelo. De grote fabrieken van onder andere Stork en Dikkers bepaalden hier het straatbeeld.

De herontwikkeling van Hart van Zuid wordt ook wel gezien als een van de grootste binnenstedelijke transformaties van Nederland. De locatie is populair en flink in opkomst.

Over Fijn Wonen (woonproduct van Van Wijnen)

De 25 woningen worden gerealiseerd volgens de ‘bouwen in één dag-methode’ van Fijn Wonen. Hierbij worden nagenoeg alle componenten van de woning als prefab in de fabriek geproduceerd en in een zeer kort tijdsbestek op de bouwlocatie geassembleerd op de daarvoor aangelegde fundering. We spelen hiermee in op de woningnood en realiseren op deze manier mooie, duurzame, comfortabele en energiezuinige woningen. Dit alles zorgt voor een kortere bouwtijd, maar ook minder overlast voor omwonenden en minder verkeersbewegingen. Dat leidt weer tot minder CO₂-uitstoot.

Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, vertelt enthousiast: ‘’We zijn er trots op om onderdeel van deze grote gebiedsontwikkeling uit te mogen maken. Over een tijdje is het óók in Hengelo fijn wonen, daar ben ik van overtuigd!’’