Acquisitie 12 eengezinswoningen in Assen

Geplaatst op: 15-05-2023

Eind april is Fijn Wonen in opdracht van Newomij gestart met de bouw van de 12 eengezinswoningen in Assen. De oplevering van deze energiezuinige huurwoningen is vooralsnog gepland voor september 2023. De verhuur start 15 mei.

De 12 tussen- en hoekwoningen hebben elk 109m2 woonoppervlak en worden voorzien van een complete keuken, badkamer en zonnepanelen. De woningen worden snel en duurzaam gebouwd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Terra Projectmanagement heeft de transactie bemiddeld.

Vertrouwen in lokale verhuurmarkt

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: “We zijn verheugd dat we wederom een aantal duurzame en energiezuinige eengezinswoningen aan onze residentiële vastgoedportefeuille kunnen toevoegen. In Assen bezitten we al meerdere woningposities en op grond van onze positieve ervaringen hebben we vertrouwen in de lokale verhuurmarkt.’’

Rustig en toch centraal gelegen

De nieuwe huurwoningen worden gebouwd aan De Klenckestraat in een rustige en groene buurt, niet ver van het stadscentrum van Assen. Ook in de directe nabijheid zijn goede voorzieningen aanwezig. Zo ligt het winkelcentrum Nobellaan – met onder meer een supermarkt, diverse detailhandel en een apotheek – op slechts 5 minuten wandelen.

Over Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen

De 12 woningen worden gerealiseerd volgens de ‘bouwen in één dag-methode’ van Fijn Wonen. Hierbij worden nagenoeg alle componenten (vloeren, wanden en gevels) van de woningen kant-en-klaar in een fabriek geproduceerd en in een kort tijdsbestek op de bouwlocatie geassembleerd op de daarvoor aangelegde fundering. Het bouw- en productieproces is gericht op het snel realiseren van betaalbare, mooie en duurzame woningen. Deze nieuwe manier van bouwen, zorgt voor een kortere bouwtijd, minder overlast voor omwonenden en minder verkeersbewegingen. Dit alles leidt weer tot minder CO₂-uitstoot.