Acquisitie 115 nieuwbouwappartementen in Uithoorn

Geplaatst op: 15-06-2022

Met de aankoop van 115 appartementen in Uithoorn breidt Newomij opnieuw haar vastgoedportefeuille uit. Newomij koopt de propositie van ontwikkelaar Van Wijnen en grondeigenaar Expo Vastgoed. De bouw wordt uitgevoerd door Van Wijnen Harderwijk. De samenwerking met Van Wijnen is een belangrijke mijlpaal voor Newomij. Tijdens de Provada, op woensdag 15 juni, werd de koopovereenkomst getekend.

Op de plek van een voormalig autobedrijf in Uithoorn worden, in opdracht van Newomij, huurappartementen gebouwd. Deze zijn bedoeld voor de sociale-, midden- en vrije sector. De realisatie van het project biedt voor tal van woningzoekenden de mogelijkheid om in de Randstad direct aan het groen te wonen.

Samenwerken is essentieel

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur van Newomij: “We zijn trots op deze transactie. We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen om in deze uitdagende tijd wederom betaalbare huurwoningen aan de markt toe te voegen. Hiermee hopen we bij te dragen aan het terugdringen van het woningtekort.”

Begeleiding en advies

In de contractfase is Newomij vakkundig bijgestaan door advocatenkantoor Dentons. Van Wijnen werd geadviseerd door Dirk Harmens van Terra Projectmanagement: “Het is belangrijk dat marktpartijen elkaar goed en snel weten te vinden. Door de handen ineen te slaan, pakken we samen het woningtekort aan.”

Over Thamenhof

De door Newomij gekochte woningen in project Thamenhof zijn bestemd voor een breed publiek. De aankoop omvat 30 sociale huurwoningen, 2 middeldure huurwoningen en 83 vrije sector huurwoningen. Alle woningen beschikken over een eigen balkon of terras. De metrages variëren van ongeveer 55 tot 100 m2. Expo Vastgoed behoudt 12 woningen en er worden 2 woningen aan particulieren verkocht. Van Wijnen Harderwijk start later dit jaar met de bouw en de appartementen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Centraal en bereikbaar

Het middelgrote Uithoorn (31.000 inwoners) ligt aan de Amstel in het Groene Hart. Amstelveen, Amsterdam en Utrecht zijn per auto binnen 15 tot 30 minuten bereikbaar. De bereikbaarheid van Uithoorn met het openbaar vervoer krijgt de komende jaren een flinke impuls door het ontwikkelen van de Uithoornlijn tot in het dorpscentrum van Uithoorn. Deze nieuwe, hoogwaardige tramlijn is een verlenging van de Amstelveenlijn en verbindt het centraal gelegen Uithoorn vanaf de zomer van 2024 sneller met Amsterdam. Thamenhof ligt op slechts 2 minuten lopen van de geplande tramhalte ‘Aan de Zoom’.