Eerste steenlegging nieuwbouwtoren Hoog op Zuid

Geplaatst op: 23-06-2022

Woensdag 22 juni was een feestelijke dag op de bouwlocatie van Hoog op Zuid aan de Zuiderval. Voor de medewerkers op de bouw was er een frietkar aanwezig en vanaf 15.30 uur vond de eerste steenlegging plaats. De eerste steen werd gelegd door Wethouder Wonen Jeroen Diepemaat van de gemeente Enschede, Floris Droste (Eigenaar Droste Bouwgroep) en Robert Jan van Hamersveld (Voorzitter Raad van Bestuur Newomij). Ook Maarten Droste (Eigenaar Droste Bouwgroep), Fleur Constandse (Nieuwbouwspecialist bij Nieuw Wonen Twente), Niels Euverman (Directeur Eigenaar Euverman Vastgoedbeheer) en Erik Wortel (Architect) waren erbij aanwezig.

Voortgang bouw

Het appartementengebouw Hoog op Zuid zal straks een echte eyecatcher zijn aan de Zuiderval. Inmiddels zijn de bouwers met de constructie gevorderd tot de zesde etage. In totaal wordt de woontoren negen verdiepingen hoog. Oplevering is gepland medio 2023.

Oplossen woningtekort Enschede

De gemeente Enschede wil de komende 10 jaar zo’n 9.300 woningen bouwen. Robert Jan van Hamersveld, voorzitter Raad van Bestuur van Newomij: “Zoals in heel Nederland, is ook in Enschede de krapte op de woningmarkt groot. Samen met Droste Bouwgroep realiseren wij nu, in Hoog op Zuid in één keer 64 huurwoningen in de vrije sector. Dat is een mooie uitbreiding op het bestaande woningaanbod. Het draagt een bescheiden steentje bij aan het oplossen van het woningtekort in Enschede en bevordert de doorstroming in de plaatselijke woningmarkt.”

Duurzaam en toekomstbestendig

Bij de bouw van Hoog op Zuid is veel aandacht voor duurzaamheid. De appartementen zijn gasloos en worden aangesloten op het warmtenet. Er komen laadpalen voor elektrische auto’s en scootmobiels. De woningen zijn geschikt voor alle generaties: van starters tot senioren. Hiervoor is met brede wensen rekening gehouden en heeft het gebouw een toekomstbestendigheid karakter met brede, toegankelijke liften en ruime woonoppervlakken.

Start verhuur

De verhuur van de appartementen verloopt via de makelaars Euverman Vastgoedbeheer en Nieuw Wonen Twente. De verhuurprocedure start in de herfst van 2022. Alle up-to-date informatie over de verhuur en oplevering is terug te vinden op de website hureninhoogopzuid.nl.