Allen & Overy kiest opnieuw voor prestigieus Apollo House

Geplaatst op: 09-11-2023

Allen & Overy Nederland en Newomij zijn een nieuwe langjarige huurovereenkomst aangegaan voor de huur van het Apollo House aan de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Het Apollo House, in 1939 gebouwd naar ontwerp van architect Dirk Roosenburg, is met haar bijzondere architectuur in combinatie met een zeer hoogwaardig en duurzaam opleveringsniveau een kantoorgebouw van internationale allure.

Bij het aangaan van de nieuwe overeenkomst kiezen Allen & Overy en Newomij ervoor om in te zetten op verdere verduurzaming van dit markante rijksmonument. Waar het gebouw nu al beschikt over energielabel A++ hebben Allen & Overy en Newomij de gedeelde ambitie om de hoogst mogelijke BREEAM-certificering te behalen.

Jonathan Heeringa, managing partner Allen & Overy Nederland: “Het Apollo House is al 23 jaar ons kantoorpand omdat we ons verbonden voelen met dit unieke gebouw met karakter en uitstraling. Samen met Newomij hebben we dit prachtige rijksmonument getransformeerd tot een voorbeeld van verduurzaming waardoor we met trots het Apollo House blijven bewonen.”

Namens Newomij laat Robbert Ter Weijden weten dat zij verheugd zijn dat Allen & Overy opnieuw heeft gekozen voor het indrukwekkende Apollo House. “Wij zijn trots dat wij een partij als Allen & Overy mogen huisvesten in dit rijksmonument. Allen & Overy is een uitermate constructieve partner in de gezamenlijke ambitie om de verduurzaming van dit monumentale kantoorgebouw naar een in Nederland uitzonderlijk niveau te brengen. Eerder verduurzaamden we al het dak van dit bijzondere monument in Amsterdam-Zuid. We legden een groen sedumdak aan en plaatsten zonnepanelen.”

Nieuwe plannen voor verhuur

Allen & Overy zal de komende periode gaan inzetten op haar nieuwe werkconcept. Hierdoor komt er begin 2026 circa 3.500 m2 kantoorruimte beschikbaar in het noordelijke ringgebouw van het Apollo House. Het noordelijke ringgebouw heeft beschikking over zo’n 70 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Voor de verhuur van de beschikbaar komende ruimte ontwikkelt Newomij verdere plannen in lijn met het hoogwaardige opleverings- en duurzaamheidsniveau.


Betrokken partijen

Allen & Overy werd bij de verlenging van de langjarige overeenkomst bijgestaan door Marc Rimmelzwaan van 3stone Real Estate. Namens Newomij waren Niels Hansen en Wouter Both van CBRE als adviseur betrokken.

Over het Apollo House

Het prestigieuze rijksmonument Apollo House, gebouwd in 1939, is gelegen in de Apollobuurt in Amsterdam Zuid, nabij de levendige Beethovenstraat. Met haar bijzondere architectuur in combinatie met een zeer hoogwaardig opleveringsniveau is Apollo House een kantoorgebouw van internationale allure. Het gebouw is in de periode 1937-1939 gebouwd als hoofdkantoor van de Rijksverzekeringsbank, later genaamd Sociale Verzekeringsbank. Na de opening van het Apollo House werd architect Roosenburg bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.