“Alle kennis zit hier onder één dak”

Geplaatst op: 28-07-2023

Niet de uitgebreide vastgoedportefeuille, maar juist de medewerkers van Newomij vormen het grootste kapitaal van de organisatie. Met hun uitgebreide kennis en ervaring maken ze immers het verschil. Hoe? In het kader van ons 65-jarig jubileum gaan we in gesprek met Dennis Post en Daan Brouwer, Dennis in de functie van Technisch Manager Nieuwbouw & Projecten en Daan als Technisch Vastgoed Manager, over samenwerken, kennisdeling en werkplezier.

Met 15 jaar werkervaring bij Newomij wordt Dennis niet voor niets de ‘vraagbaak’ van de afdeling genoemd. Noem een pand en hij vertelt je alle ins en outs. Collega Daan maakt daar dan ook graag ‘gebruik’ van. “Als we bijvoorbeeld een verduurzamingstraject starten, vraag ik Dennis naar de technische aspecten van het gebouw.” Het bevragen van collega’s is overigens geen eenrichtingsverkeer. Want ook al heeft Daan pas 3 jaar ervaring op de teller staan, collega’s vragen hém juist naar kennis op het gebied van verduurzaming of beheer. Dennis: “Daarin ontwikkelt Daan zijn specialisme. Hij is op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en wet- en regelgeving en deelt zijn kennis graag met de rest.”

Eigen expertise

Zo heeft iedereen binnen het team Technisch Vastgoed zijn of haar expertise. Dennis richt zich voornamelijk op de technische beoordeling van nieuwbouwprojecten en hij begeleidt de bouw tot en met de oplevering, maar heeft ook de coördinatie over al het uit te voeren groot-onderhoud. Daan is gespecialiseerd in verduurzaming van vastgoed, huurmutaties en beheer, zoals het opstellen van MeerJarenOnderhoudsPlannen (MJOP).

Altijd up-to-date en alert

Deze expertise is essentieel om bij te blijven in de continu veranderende vastgoedwereld. De uitdagingen op de huurdersmarkt en ontwikkelingen en innovaties in slimmer en klimaatneutraal bouwen zijn slechts een greep uit de vele onderwerpen waar de collega’s van Newomij dagelijks mee bezig zijn. Dat maakt ook het werk heel gevarieerd. Dennis: “Soms start ik ’s ochtends met het idee om een aantal werkzaamheden op te pakken, maar komt er plotseling een interessante kans of ontwikkeling op mijn pad. Dan ziet de dag er ineens heel anders uit. Die hectiek en dynamiek vind ik erg prettig in mijn werk.” Voor Daan geldt dit ook: “Op het gebied van verduurzaming volgen de ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Niet alleen zijn er steeds nieuwe innovaties en trends, maar er gebeurt ook veel binnen de wet- en regelgeving. Daar zitten wij als organisatie bovenop, zodat we altijd up-to-date zijn.”

“Thema’s als verduurzaming, innovatie, klimaatneutraal bouwen en uitdagingen op de huurdersmarkt zijn aan de orde van de dag. Dat maakt ons werk heel dynamisch en veelzijdig.”

Groot bedrijf, korte lijnen

Wat ook meespeelt in het werkplezier bij Newomij, is de manier van werken. Dennis: “Newomij heeft weliswaar een zeer uitgebreide vastgoedportefeuille en bijbehorende dienstverlening, maar de organisatie zelf is klein en laagdrempelig. Met 85 collega’s en een zeer toegankelijke directie, zijn de spreekwoordelijke lijnen kort en hebben we alle kennis en ervaring letterlijk onder één dak. Samen weten we gewoon alles.” Daan: “Door samen te sparren, vullen we elkaar aan.”

Solide en betrouwbaar

Dennis startte zijn loopbaan bij Newomij nadat zijn vader hem wees op een vacature. Destijds nog voor Coördinatie Bouw, waar alle vastgoedactiviteiten plaatsvonden (het latere Newomij). “De organisatie was altijd heel bescheiden in het naar buiten treden, dus eigenlijk kende ik het helemaal niet. Mijn vader was zelf makelaar en kende Newomij als een zeer solide en betrouwbare partij. Daar had hij gelijk in en ook anno nu geldt dit nog steeds.”

Ruimte voor ideeën

“Het grote verschil met vroeger is dat de werksfeer destijds veel formeler was, tegenwoordig zijn we een stuk ‘losser’.” Dennis doelt daarmee op hoe er gewerkt wordt. In tegenstelling tot vroeger, toen de leidinggevenden vaker bepaalden wat er moest gebeuren, ligt er tegenwoordig veel meer verantwoordelijkheid bij de teams zelf. Er is meer sprake van autonomie en goede ideeën worden vol enthousiasme ter harte genomen door de Raad van Bestuur.

“Er ligt een grote verantwoordelijkheid bij de teams. Goede suggesties worden vol enthousiasme ter harte genomen door de Raad van Bestuur die alle vertrouwen heeft in de teams.”

Rotsvast vertrouwen

Dennis: “De adviezen die ik uitbreng naar aanleiding van een technische beoordeling worden vrijwel altijd één op één overgenomen. Er is veel vertrouwen in ons. Bovendien is er vanuit de Raad van Bestuur veel betrokkenheid. Is er een interessant nieuwbouwproject? Dan stappen we samen in de auto voor een bezoek. Of het nu om een woning, appartement of kantoorruimte gaat: iedere gebruiker moet zich er prettig en veilig voelen. Met die gedachte gaan we op pad.”

“Of het nu om een woning, appartement of kantoorruimte gaat: iedere gebruiker moet zich er prettig en veilig voelen. Met die gedachte gaan we op pad.”

Grote glimlach

Ook Daan geniet van de veelzijdigheid van zijn carrière bij Newomij. Met zijn diploma Bouwtechnische Bedrijfskunde op zak ziet hij er veel mogelijkheden. Wat begon met een stage, mondde uit in een vaste functie als Technisch Vastgoed Manager. “Het leuke van mijn werk is vooral de dynamiek. Maar waar ik echt een grote glimlach van krijg, is de sleuteloverdracht aan nieuwe huurders. Zij zijn vaak ontzettend opgetogen en blij als ze hun nieuwe ‘thuis’ betreden. Het is mooi om daar een bijdrage aan te leveren.”

65-jarig jubileum

Of het nu om huurmutaties, verduurzaming of aankoop van nieuwbouw gaat: zowel Dennis als Daan zijn trots om onderdeel te zijn van Newomij. Dat de organisatie inmiddels 65 jaar bestaat, maakt het extra bijzonder. “We hopen in de toekomst nog meer mooi vastgoed mogelijk te kunnen maken.”