Lino

“Ik kijk met liefde en plezier terug op de Newomij-reis”

Geplaatst op: 11-04-2023

Na een loopbaan van bijna 24 jaar als Accountmanager Vastgoedfinancieringen gaat Lino Kramer met pensioen. Zijn carrière kenmerkt zich door een aantal thema’s die zowel aansluiten op de kernwaarden van Newomij als op wat Lino zelf belangrijk vindt: zorgvuldigheid, duurzame relaties en kennis van zaken.  

Zorgvuldigheid

Het thema ‘Zorgvuldigheid’ loopt als een rode draad door de loopbaan van Lino. “Elke aanvraag voor een vastgoedfinanciering, groot of klein, wordt zeer zorgvuldig behandeld. Dat deden we 23 jaar geleden al en ik ben ervan overtuigd dat dat altijd een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering zal blijven. Zelfs toen het wettelijk nog niet was vastgelegd, pasten we in wezen al het Ken-uw-klant-principe toe. Het inschatten van de risico’s en het formuleren van een visie op vastgoed, zit in onze genen.”

Duurzame relaties

Juist door zorgvuldig te handelen, ontstaan er duurzame relaties. “We kennen onze klanten goed en weten wat we aan elkaar hebben. Dat vormt de basis voor vertrouwen en leidt ertoe dat een samenwerking vaak voor de lange termijn is. Sommige beleggers ondersteun ik al sinds de beginjaren met het verstrekken van vastgoedfinancieringen. Het voordeel van onze ‘compacte’ organisatie is dat we snel en rechtstreeks bereikbaar zijn. Klanten hebben een vaste contactpersoon en hoeven geen ingewikkeld keuzemenu of contactformulier door te ploeteren.”

Kennis van zaken

Duurzame relaties zijn extra waardevol wanneer er vanuit beide kanten kennis van zaken is. “Want als we te maken krijgen met een neerwaartse markt, zoals tijdens de kredietcrisis in 2008, raken wij niet in paniek. En dat verwachten we ook van onze klanten. Samen zoeken we dan naar een oplossing die past bij de specifieke situatie. Daarom spreken we ook van maatwerk. Wij zijn niet op zoek naar grote of kleine beleggers, maar vooral naar klanten met de juiste kennis op zak. Zij hebben de potentie om succesvol te zijn. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.”

“Juist deze drie kernwaarden, die zo typerend zijn voor Newomij, hebben mij in mijn carrière altijd gemotiveerd.”


Lino’s carrière in vogelvlucht

Lino beschouwt zijn carrière bij de Naardense vastgoedorganisatie als een ‘mooie reis’, die start op 2 januari 2000. Dan verruilt hij zijn baan bij een grote landelijke bank voor het veel kleinere Newomij. “Het was een ware cultuurshock. Als hoofd van de afdeling Financieringen bij Newomij werd ik verantwoordelijk voor zo ongeveer alles. Daar moest ik even aan wennen. De bank had aparte afdelingen voor marketing of het inrichten van aanvraagformulieren. Bij Newomij ging dat heel anders: daar deden we alles zelf. Bovendien was de organisatie in die tijd nog vrij traditioneel. De moderniseringsslag moest nog gemaakt worden. Dat maakte het uitdagend, inspannend én heel veelzijdig.”

Met liefde en plezier

“In mijn ogen heeft Newomij in de afgelopen decennia onvoorstelbaar grote stappen gezet. Vooral in de laatste jaren zie je dat de bedrijfsvoering verder is gemoderniseerd. Niet alleen met slimme tools en software, maar er is ook meer aandacht en ruimte voor de mensen die er werken. Nu is er altijd ontzettend goed voor ons gezorgd, maar tegenwoordig zijn er nog meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en om de regie te nemen over je eigen loopbaan. Dat wordt ook gestimuleerd. Daardoor ontstaat er een werkomgeving met een positieve vibe waarin je optimaal kunt functioneren en de mogelijkheid krijgt om te doen wat je graag wilt doen. Het is niet voor niets dat ik hier ruim 23 jaar met liefde en plezier heb gewerkt.”