Newomij koopt duurzaam houtbouwproject Boxmeer

Geplaatst op: 09-06-2023

Newomij heeft van Nebuvast 18 houtbouwappartementen in Boxmeer gekocht. Aannemersbedrijf Kaal start binnenkort met de bouw. Met de aankoop van de 18 appartementen weet Newomij ook in deze uitdagende tijden wederom betaalbare en bovenal duurzame woningen toe te voegen aan haar vastgoedportefeuille.

Kwalitatief en duurzaam

Het bijzondere ontwerp van het appartementencomplex, dat grotendeels gerealiseerd wordt in Constructed Laminated Timber (CLT), past bovendien in de visie van de vastgoedorganisatie om zich in te zetten voor kwalitatief en duurzaam Nederlands vastgoed. Het is voor het eerst dat Newomij een project aankoopt dat vrijwel geheel uit hout wordt opgebouwd. De architectuur met de prachtige afrondingen is niet alleen zeer stijlvol, maar benadrukt ook de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw.

Beperken CO2-uitstoot

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur: “We zijn trots dat we met deze aankoop weer een aantal betaalbare huurwoningen realiseren en met dit project bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot en ecologische footprint. Juist de keuze voor houtbouw betekent dat er in het bouwproces CO2 wordt vastgehouden in plaats van uitgestoten. Duurzaamheid en circulair bouwen zijn thema’s die wij hoog op de agenda hebben staan.”

Over de woningen

Het complex wordt een mooie en waardevolle toevoeging voor Boxmeer en omgeving. Het wordt speels vormgegeven, heeft een eigentijdse uitstraling en is geschikt voor verschillende doelgroepen van starters tot senioren. Het appartementencomplex is gelegen aan de buitenrand van de bebouwde kom, in de woonwijk Maasbroekse Blokken. De natuurlijke uitstraling past perfect in de groenblijvende ecologische zone waar het complex zich direct naast bevindt.

Planning

De bouwwerkzaamheden voor de Klaproos starten in het derde kwartaal van 2023. Als alles volgens planning verloopt, wordt het appartementencomplex in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

Over Nebuvast

Nebuvast is een vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij. Opgericht in 1970 te Gennep en sinds mei 2019 gevestigd in Boxmeer. Het is een specialistische organisatie, die prachtige vastgoedontwikkelingen realiseert. Met name het ontwikkelen van winkels, woningen, appartementen en zorgvastgoed is de kracht van Nebuvast.

Over Aannemersbedrijf Kaal

Aannemers- en bouwbedrijf Kaal is gespecialiseerd in woningbouw, verbouw en renovatie, utiliteitsbouw en projectmatige bouw. Het bedrijf is gevestigd in Groesbeek.

Illustratie: Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA