Newomij koopt 24 MorgenWonen-woningen in Ede

Geplaatst op: 02-07-2020

Newomij en MorgenWonen (onderdeel van VolkerWessels) hebben 29 juni jl. de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop van 24 grondgebonden MorgenWonen-woningen in het plan Hollandse Linde in Ede. De woningen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

Newomij heeft daarmee in korte tijd haar vierde aankoop van een aanzienlijk aandeel binnen een nieuwbouwproject gerealiseerd. In het plan Hollandse Linde ontwikkelt MorgenWonen, gezamenlijk met Dunavast, in totaal 53 grondgebonden woningen, waarvan 29 koopwoningen en waarvan 24 huurwoningen zijn aangekocht door Newomij. De aankoop sluit goed aan op de acquisitiefocus van Newomij om nieuw- en jongbouw te verwerven in het middel-dure segment op locaties binnen en buiten de Randstad.

Ontwerp en realisatie

De woningen bestaan uit hoek- en tussenwoningen, waarvan diverse zijn voorzien van een dwarskap. Alle woningen zijn gasloos en energiezuinig. De woningen worden vooraf gefabriceerd en slechts met zeven verkeersbewegingen gebouwd. De bouwtijd is hierdoor kort, wat de MorgenWonen-woningen, naast het duurzame karakter, kenmerkt. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd.

Over Hollandse Linde

Het plan ‘Hollandse Linde’ is gelegen in de wijk Veldhuizen op de voormalige plek van het winkelcentrum ‘de Lindenhost’. De invulling van deze inbreidingslocatie geeft de wijk Veldhuizen een kwalitatieve impuls. Het plan wordt gekenmerkt door de hoogwaardige kwalitatieve geveluitstraling, groene opzet, centrale buitenruimte en naastgelegen wadi’s.

BIRE Real Estate begeleidde de partijen bij de samenwerking. Voor meer informatie over het project zie de projectwebsite: www.hollandselinde.nl.

Interesse in de huur van deze woningen? Neem contact op met Newomij Verhuur via 088 639 66 45.