Bouw gasloze appartementen aan Kromme Elleboog in Meppel gestart

16 oktober 2019

Officieel startsein Meppel

Aan de Kromme Elleboog in Meppel realiseert Van Wijnen gloednieuwe appartementengebouwen en een parkeergarage. Hier komen 21 gasloze koopappartementen en 31 gasloze huurappartementen voor Newomij verdeeld over vier bouwlagen. Tevens wordt er een bovengrondse parkeergarage gerealiseerd bestaande uit negen parkeerdekken voor 220 auto’s. Op 15 oktober gaven kopers en wethouder Roelof Pieter Koning het officiële startsein voor de bouw.

 

Wethouder Roelof Pieter Koning is blij dat het project van start is “Ik ben blij dat de Kromme Elleboog een mooie invulling krijgt. Wie wil er niet op deze plek wonen? Midden in het centrum; helemaal zelf in te richten om te wonen volgens je eigen wensen! Meppelers hebben nu de kans om op een prachtige locatie te wonen Prima voor de binnenstad ook; nog meer levendigheid.”
Samen met Erik-Jan Bulstra (CEO Newomij), Jolanda Comino (vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle) en Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) gaf wethouder Koning het startsein voor de bouw door het plaatsen van een prefab kolom. De kopers begroeven in een schatkist hun persoonlijke boodschap voor later. Arjen Oosting: “We hebben regelmatig een hiccup gehad, maar we hebben altijd gezegd we gaan door, we gaan het redden. Ik vind het heel gaaf dat we dit zo samen gedaan hebben. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Dat is hier heel toepasselijk.”

De appartementen

De 31 gasloze hoogwaardige huurappartementen zijn gekocht door Newomij. Naast deze huurappartementen zijn er ook 21 gasloze koopappartementen. De bewoners van de 21 nieuwbouw appartementen hebben veel keuzemogelijkheden en kunnen het appartement naar hun wens indelen. Deze appartementen zijn inmiddels in de verkoop, waarvan er al dertien verkocht of onder optie staan. Klik hier voor het huidig woningaanbod. De oplevering van de appartementen staat gepland in oktober 2020.

Over Van Wijnen

Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes. Onze projecten kenmerken zich door innovaties en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn de 3D betonprintwoningen van project Milestone, het fundaHuis en de circulaire huizen van Fijn Wonen die rechtstreeks uit de fabriek komen, waarmee geëxperimenteerd wordt op De Loskade in Groningen. In het historisch centrum van Zwolle heeft Van Wijnen 39 huurappartementen gebouwd in de voormalige bioscoop Pathé De Kroon aan het Gasthuisplein. Een prachtig voorbeeld van binnenstedelijk bouwen.