Over huren bij Newomij

In tegenstelling tot een aantal jaar geleden is het niet meer zo vanzelfsprekend een woning te kopen. Newomij biedt een goed alternatief om niet te kopen, maar wel te huren. U heeft de luxe van een eigen (t)huis, zonder dat u omkijken heeft naar groot onderhoud. Verspreid door geheel Nederland hebben wij een aantrekkelijk aanbod van huurwoningen op goede locaties.

Fijn wonen in de huurwoningen van Newomij.

Voordelen van huren bij Newomij

  • wonen op goede locaties
  • geen groot onderhoud en de daarbij behorende kosten
  • direct contact met verhuurder, geen tussenpersoon of vastgoedbeheerder
  • huren bij een solide verhuurder
  • geen opstalverzekering nodig
  • geen risico op waardedaling van de woning

Wat ik moet weten over huren bij Newomij

Woning bezichtigen

Vaak werken wij samen met een plaatselijke makelaar. Wilt u meer weten over een van onze woningen of een woning bezichtigen? Neem dan contact op met de makelaar. Contactgegevens vindt u onderaan de advertentie.

Uw inkomen

Natuurlijk moet de maandelijkse huur aansluiten bij uw inkomen. Op basis van uw persoonlijke situatie bekijken we of u in aanmerking komt voor de woning van uw keuze.

Huurovereenkomst

We sluiten altijd een huurovereenkomst voor minimaal één jaar. De eerste maand huur, eventuele servicekosten, verwarmingskosten en waarborgsom moet u vóór de oplevering betalen. Daarna krijgt u de sleutel van uw nieuwe woning.

Veelgestelde vragen voor nieuwe huurders

Hoe schrijf ik me in op een woning?

In de meeste gevallen hebben wij een samenwerking met een plaatselijke makelaar. U vindt de contactgegevens in ons aanbod op deze pagina. Bent u geïnteresseerd in een woning? Neem dan contact op met de desbetreffende makelaar.

Waar kan ik beschikbare huurwoningen bekijken?

Bekijk hier het aanbod van onze woningen en appartementen. Neem contact op met de desbetreffende makelaar als u interesse heeft in een van de woningen.

Hoe hoog moet mijn inkomen zijn om een woning te huren?

Om in aanmerking te komen voor een woning of appartement, moet u voldoen aan de inkomensnorm. Uw bruto maandinkomen moet minimaal gelijk zijn aan 4 keer de kale huurprijs. Dat moet u kunnen aantonen met een drie recente salarisstroken en een werkgeversverklaring.

Weet u niet zeker of u voldoet aan de huurvoorwaarden? Neem dan even contact met ons op via verhuur@newomij.nl. We kijken per aanmelding naar de persoonlijke situatie.

  • Woont u samen? Dan nemen we ook het tweede salaris mee in de inkomensnorm. In de meeste gevallen voor de helft.
  • Bent u zelfstandig ondernemer? Afhankelijk van de situatie vragen wij een bankgarantie of waarborgsom van gemiddeld 3 tot 6 maanden.
  • Bent u met pensioen? Stuur dan documenten toe waarmee u kunt aantonen wat uw jaarlijkse inkomsten dan wel toelagen zijn.
  • Heeft u eigen vermogen? Als u niet geheel aan onze inkomensnorm voldoet, maar u beschikt over eigen vermogen, dan kunnen we daar bij de aanvraag rekening mee houden.

De volledige huurvoorwaarden vindt u op deze pagina.

Mijn persoonlijke situatie is gewijzigd. Wat moet ik doen?

Hebben er veranderingen plaatsgevonden in uw salaris of gezinssamenstelling? Geef dit dan direct aan ons door via e-mail: verhuur@newomij.nl. Het kan zijn dat u hierdoor in aanmerking komt voor andere huurwoningen.

Hoe beoordeelt Newomij mijn aanvraag?

Wij voeren altijd een credit-check uit, als onderdeel van uw inschrijving. Dan wordt gekeken naar (negatieve) betalingservaringen in de afgelopen jaren. Deze resultaten zijn van invloed op de beoordeling van uw aanvraag. Voldoet u niet aan de gestelde voorwaarden, dan kunnen wij uw aanvraag weigeren.