Site visit Young Newomij en EY

10 October 2019

Op donderdag 3 oktober heeft Young Newomij samen met Jong EY een bezoek gebracht aan het Informatiecentrum Zuidas in het WTC Amsterdam.

Ongeveer 15 Newomij collega’s met evenzoveel EY’ers kregen eerst een uitgebreide presentatie van Johan de Boer. Hij heeft verteld over de eerste plannen (in 1914 tekende Berlage al een station op de plek waar nu Station Zuid is), wat tot op heden allemaal is gerealiseerd én wat nog allemaal gebouwd en ontwikkeld gaat worden.

Het aantal vierkante meters aan de Zuidas zal de komende jaren verdubbelen waarbij ook aandacht is voor wonen. Hiernaast wordt er al volop gewerkt aan de bouw van de Zuidasdok: een 10-baans snelweg verdeeld over vier tunnels en een station met een capaciteit groter dan Amsterdam Centraal. De bouw van dit enorme project zal de komende 10 jaar tot enorme logistieke uitdagingen leiden. In de nacht van 1 op 2 november wordt een gigantische betonnen plaat door de A10 en het spoor geschoven. Dit is het eerste dakdeel van de toekomstige tunnel onder het station.

Na de presentatie was er een uitgebreide tour over de Zuidas door Frank Driessen met leuke weetjes en veel aandacht voor de uiteenlopende maar toch samenhangende architectuur. De tour eindigde bij Oliver’s, een café waar ruimte was om na te praten en verder kennis te maken met de medewerkers van EY.

Video impressie Zuidasdok