Newomij koopt 27 aardgasloze woningen in Borne

5 June 2019

Newomij en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben vandaag op de PROVADA de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop van 27 appartementen in het deelplan Oost Esch in Borne. De appartementen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.
 
V.l.n.r.: Jan Henk Schipper, Rick Lohuis, Robert Jan van Hamersveld, Erik-Jan Bulstra, Mark van Doorn.

In het deelgebied Oost Esch in de wijk Bornsche Maten in Borne ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling in totaal 42 appartementen, waarvan 15 koopappartementen en 27 voor de vrije huursector en 38 parkeerplaatsen op straatniveau. De appartementen zijn verdeeld over twee complexen, welke zijn gesitueerd in een fraaie groene setting, met tussen- en naastgelegen wadi’s en bestaande bomen.

De Bornsche Maten is een nieuwe wijk in Borne, gelegen ten oosten van het centrum van Borne. De wijk is vrij jong en vormt het nieuwste deel van Borne. De Bornsche Maten is gebouwd op voormalige weide- en akkergronden rondom de Bornse Beek. De beek stroomt door de wijk en heeft een prominente plek in het Bornsche Beekpark. In deze wijk zijn voornamelijk veel (starters) nieuwbouwwoningen in het koopsegment gerealiseerd. Daarnaast is er een beperkt aanbod aan huurwoningen. De onderhavige appartementen bevinden zich tussen Het Reef en de Bornsche Beeklaan. Hier zijn de afgelopen jaren ruime koopwoningen gerealiseerd. Met de realisatie van dit appartementencomplex kunnen nu ook mensen in Bornsche Maten terecht voor een huurappartement in de vrije sector.

 

Ontwerp en realisatie

De appartementengebouwen zijn ontworpen door Peters & Lammerink architecten. De 27 huurappartementen verdeeld over vijf bouwlagen worden in het complex aan de westzijde gerealiseerd en hebben een oppervlakte van circa 83 m2. Ze kenmerken zich door ruime balkons, de hoge kwaliteit van afwerking en de energiezuinige maatregelen door middel van zonnepanelen en warmtepompen. De appartementengebouwen worden gerealiseerd door Janssen de Jong Bouw. Naar verwachting start de bouw in september 2019.

Van Gorkom Retail Property Consultancy heeft de transactie namens Newomij begeleid en namens Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars de transactie begeleid.