Newomij

Hart voor vastgoed - 9 juli 2019

Tijdens vastgoedbeurs Provada in de Amsterdam RAI heeft Property NL in samenwerking met de Hartstichting diverse vastgoedeigenaren aan het woord gelaten omtrent de campagne ‘NL 6-minutenzone’.

WhatsApp Image 2019-06-06 at 13.10.13

Hoofdredacteur Property NL Wabe van Enk in gesprek met Newomij CEO Erik-Jan Bulstra en directeur van de Hartstichting, Floris Italianer. Op de bank de andere ambassadeurs: directeur Zadelhoff, Maarten Feilzer en directeur Annexum, Huib Boissevain.

Bij een hartstilstand telt elke minuut. Als het slachtoffer binnen zes minuten wordt gereanimeerd en een AED wordt aangesloten, is de overlevingskans het grootst. Daarom is het belangrijk dat er genoeg AED’s buiten hangen die zijn aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Dit oproepsysteem wordt bij een 112-melding van een hartstilstand geactiveerd en stuurt burgerhulpverleners met AED naar het slachtoffer. BHV- ers zijn gemiddels 2,5 minuut eerder aanwezig dan een ambulance.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “We voeren campagne om het netwerk van geregistreerde AED’s sluitend te krijgen, maar daar hebben we wel voldoende gebouwen met een AED voor nodig. Op dit moment komen we er nog zo’n 3.000 te kort”.

Ook Newomij wil de oproep ondersteunen om van heel Nederland een 6-minutenzone te maken en plaatst in 2019 op 20 locaties een AED die door de afdeling Technisch Beheer wordt onderhouden. De kasten worden bewust aan de buitenkant van de gebouwen bevestigd zonder toegangscode.

Kijk voor meer informatie op www.buurtAED.nl